Forside
Fakta om PCB
Borgere
Byggevirksomheder
Bygningsejere
Kommuner
Arbejdsmiljø
Trin-for-Trin
Presserum
Kontakt

SPØRGSMÅL OG SVAR

Find svar på dine spørgsmål om PCB

emne billede

Kan der være PCB i alle slags bygninger?

Der kan være brugt PCB i alle typer bygninger opført eller ombygget eller renoveret i perioden 1950-1977. Det viser en kortlægning som Miljøstyrelsen og Energistyrelsen fik lavet i 2013. Det er dog kun i meget få tilfælde, at PCB i byggematerialer forurener indeluften, så det er sundhedsfarligt. PCB er sundhedsfarligt, hvis PCB-niveauet i indeluften er for højt.

Kortlægningen viser, at der blev fundet materialer med PCB i mere end 75 pct. af de undersøgte bygninger.

PCB blev brugt i byggematerialer i perioden 1950-1977, og findes derfor også i alle slags bygninger.

PCB blev mest brugt i bløde fugematerialer. Undersøgelsen viser, at ca. 90 pct. af etagebygninger, ca. 80 pct. af de offentlige institutioner og kontorbygninger og ca. 73 pct. af de undersøgte én- og tofamiliehuse fra perioden indeholder byggematerialer med PCB.

Det er Miljøstyrelsen og Energistyrelsen, der har fået lavet en kortlægning af PCB i den danske bygningsmasse. Der er undersøgt et repræsentativt udsnit af etageejendomme, kontorbygninger/offentlige institutioner og én- og tofamiliehuse, fra perioden 1950-1977, hvor PCB blev brugt i byggematerialer.

Læs kortlægningen af PCB i den danske bygningsmasse

Det kan du selv gøre

Du kan selv tjekke risikoen for PCB i din bygning med PCB-risikooplysningsværktøjet på PCB-guiden. Her kan du få flere informationer om risikoen for PCB i din bygning, læse mere om, hvad PCB er, og hvad du kan gøre.

I trin-for-trin-vejledningen på PCB-guiden kan du få vejledning til, hvordan du finder ud af om der er PCB i din bygning.

Kunne du bruge svaret?