Forside
Fakta om PCB
Borgere
Byggevirksomheder
Bygningsejere
Kommuner
Arbejdsmiljø
Trin-for-Trin
Presserum
Kontakt

SPØRGSMÅL OG SVAR

Find svar på dine spørgsmål om PCB

emne billede

Kan der være PCB i mit hus, når det er opført i perioden fra 1950-1977?

Der kan være PCB i alle bygninger, der er opført, ombygget eller renoveret i perioden 1950-1977. PCB blev i vidt omfang brugt i byggematerialer som fx fuger, termoruder, slidstærk maling og gulvbelægning. Indtil 1986 også i lysstofrør.

En undersøgelse af de danske bygninger viser, at der blev fundet materialer med PCB i mere end 73 pct. af de én og tofamiliehuse fra perioden 1950-1977, hvor PCB blev brugt i byggematerialer.

PCB blev brugt til alle typer bygninger, men blev mest brugt i bløde fugematerialer. Undersøgelsen viser, at ca. 90 pct. af etagebygninger, ca. 80 pct. af de offentlige institutioner og kontorbygninger og ca. 73 pct. af de undersøgte én- og tofamiliehuse fra perioden indeholder byggematerialer med PCB.

Det er dog kun i meget få tilfælde, at PCB i byggematerialer forurener indeluften, så det er sundhedsfarligt.

Det er Miljøstyrelsen og Energistyrelsen, der har fået lavet en undersøgelse af PCB i den danske bygningsmasse.

Læs mere om resultaterne af Miljøstyrelsens PCB-undersøgelsen

Det kan du selv gøre

Du kan selv tjekke risikoen for PCB i din bygning med PCB-risikooplysningsværktøjet på PCB-guiden. Her kan du få flere informationer om risikoen for PCB i din bygning, læse mere om, hvad PCB er, og hvad du kan gøre.

I trin-for-trin-vejledningen på PCB-guiden kan du få vejledning til, hvordan du finder ud af om der er PCB i din bygning.

Kunne du bruge svaret?