Forside
Fakta om PCB
Borgere
Byggevirksomheder
Bygningsejere
Kommuner
Arbejdsmiljø
Trin-for-Trin
Presserum
Kontakt

SPØRGSMÅL OG SVAR

Find svar på dine spørgsmål om PCB

emne billede

Har jeg pligt til at undersøge min bygning for PCB?

Det er bygningsejerens ansvar at sikre, at en bygning ikke er sundhedsfarlig at bo eller opholde sig i, fx som følge af PCB.

Som privat boligejer har du selv ansvaret for at undersøge om, der er PCB i din bolig og evt. fjerne det.

Som udlejer har du ansvar for, at de udlejede lokaler kan bruges til det formål, de er udlejet til. Det må ikke være en helbredsrisiko for de mennesker, der bor eller opholder sig i lokalerne.

Som ejer af en bygning, hvor der er offentlig adgang, har du ansvar for, at brugerne af bygningen ikke bliver udsat for PCB-koncentrationer, der medfører en sundhedsrisiko. Ansvaret gælder uanset om bygningen bliver brugt til privat erhverv, daginstitution, skole, plejehjem, uddannelsesinstitution eller anden brug.

Det er kommunen, der har ansvar for, at kommunens skoler, daginstitutioner og plejehjem ikke er sundhedsfarlige at opholde sig i.

Som bygherre er du forpligtet ift. bekendtgørelse om bygherrens forpligtelser, som bl.a. indebærer, at du skal undersøge, om der er risiko for PCB.

Læs om bygningsejerens ansvar for at undersøge risikoen for PCB

Det kan du selv gøre

Du kan få hjælp til at identificere og håndtere PCB i din bygning hos en række virksomheder med specialviden om PCB. Du kan fx søge på internettet efter ”PCB” og ”undersøgelse” eller ”rådgivning” eller ”måling”, for at finde firmaer, der kan hjælpe dig.

I trin-for-trin-vejledningen på PCB-guiden kan du få vejledning til, hvordan du finder ud af om der er PCB i din bygning.

Kunne du bruge svaret?