Forside
Fakta om PCB
Borgere
Byggevirksomheder
Bygningsejere
Kommuner
Arbejdsmiljø
Trin-for-Trin
Presserum
Kontakt

SPØRGSMÅL OG SVAR

Find svar på dine spørgsmål om PCB

emne billede

Hvem har ansvaret for at fjerne PCB i offentlige bygninger?

Det er bygningsejerens ansvar at sikre, at en bygning ikke er sundhedsfarlig at bo eller opholde sig i; fx som følge af PCB. Er en bygning fx ejet af kommunen, er det dem, der har pligt til at undersøge og eventuelt afhjælpe et PCB-problem.

Kommunen skal føre tilsyn med sine bygninger. Derfor har den også pligt til at forbyde brug af bygningen, hvis det er sundhedsfarligt at opholde sig i den.

Som ejer af en bygning, hvor der er offentlig adgang, har du ansvar for, at brugerne af bygningen ikke bliver udsat for PCB-koncentrationer, der medfører en sundhedsrisiko. Ansvaret gælder uanset om bygningen bliver brugt til privat erhverv, daginstitution, skole, plejehjem, uddannelsesinstitution eller anden brug.

Kommunen har tilsynspligt med bygninger. Det betyder, at de skal holde øje med, at bygninger, hvor der bor og opholder sig mennesker, ikke er sundhedsfarlige, som fx som følge af PCB.

Læs mere om kommunes ansvar for at undersøge risikoen for PCB

Det kan du selv gøre

Har du mistanke om, at der er PCB i offentlige bygninger, som du opholder dig i, kan du kontakte ejeren af bygningen eller kommunen.

Du kan selv tjekke risikoen for PCB i din bygning med PCB-risikooplysningsværktøjet på PCB-guiden. Her kan du få flere informationer om risikoen for PCB i din bygning, læse mere om, hvad PCB er, og hvad du kan gøre.

Kunne du bruge svaret?