Forside
Fakta om PCB
Borgere
Byggevirksomheder
Bygningsejere
Kommuner
Arbejdsmiljø
Trin-for-Trin
Presserum
Kontakt

SPØRGSMÅL OG SVAR

Find svar på dine spørgsmål om PCB

emne billede

Hvor meget koster det at fjerne PCB fra bygningen?

Prisen på, hvor meget det koster at fjerne PCB fra en bygning, afhænger af den konkrete bygning. Det har fx betydning hvilke byggematerialer, der indeholder PCB, hvor besværligt det er at fjerne dem, og hvor højt PCB-niveauet er.

Energistyrelsen har udgivet en rapport, hvor man kan læse om, hvad det har kostet i andre projekter at fjerne PCB. Her regner man med en enhedspris for alle bygningstyper. PCB i indeluften måles som koncentrationen af PCB pr. m3 luft.

Erfaringer fra andre projekter viser, at det koster mellem 500-5000 kr./ m2 at nedbringe PCB-niveauet. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at PCB-niveauet ligger under under 300 ng/m3.

Se rapport om priser for at fjerne PCB i bygninger i Vidensbanken på PCB-guiden

Det kan du selv gøre

Du kan få hjælp til at identificere og håndtere PCB i din bygning hos en række virksomheder med specialviden om PCB. Du kan fx søge på internettet efter ”PCB” og ”undersøgelse” eller ”rådgivning” eller ”måling”, for at finde firmaer, der kan hjælpe dig.

I trin-for-trin-vejledningen på PCB-guiden kan du få vejledning til, hvordan du finder ud af om der er PCB i din bygning.

Kunne du bruge svaret?